OSEA Toimihenkilöt Pro ry

Asiantuntijoiden ammattiyhdistys

Jäsenedut OSEAlaisille

OSEA kannustaa työttömiä jäseniään kouluttautumaan, hae nyt sponsorointirahaa !

Haluatko kouluttautua uudelleen, päivittää nykyistä osaamistasi tai muuten parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä?

OSEA Toimihenkilöt Pro ry myöntää sponsorointirahaa 20 euroa/jäsen vuonna 2018. Sponsorointia voit saada jos esimerkiksi aikuiskoulutuskeskuksessa opiskeluun, matkalippuihin, opintomateriaaliin ja muuhun työllistymistäsi edistävään toimintaan, kuitteja vastaan.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja kuittikopiot yhdistyksen hallitukselle ja ole nopea – sponsorointirahaa myönnetään kahdellekymmenelle ensimmäiselle, jotka saavat myönteisen päätöksen.

Lähetä hakemus tähän osoitteeseen osea@osea.fi

OSEA järjestää jäsenilleen virkistys- ja teatterimatkoja joka vuosi.

Jos seuraat kotisivujamme säännöllisesti, saat aina tuoreinta tietoa eri tilaisuuksista ja matkoista.

OSEA myös maksaa kilometrikorvaukset kaikille OSEAlaisille itse järjestämiimme koulutustilaisuuksiin. Täytä matkalasku.

Kun olet Ammattiliitto Pro:n jäsen, ovat liiton eri alojen asiantuntemus sekä jäsenedut ja -palvelut käytettävissäsi niin työssäsi kuin vapaa-aikanasikin. Jäsenetuvalikoiman tavoite on tarjota vain korkeatasoisia liiton etuja ja vieläpä niin, että niissä on keskitytty jäseniä ajatellen keskeisiin etuihin.

Pron jäsenenä voit tarkastella jäsenetuja tarkemmin Proplus-palvelussa. Palvelun käyttö edellyttää kirjautumista.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Pro matkustajavakuutus Turvassa vuonna 2023

Pron matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat työssä käyvät ja työttömät tai muuten tilapäisesti ilman palkkaa olevat jäsenet sekä opiskelijajäsenet. Vakuutettuina ovat myös vakuutetun mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Vakuutus on voimassa Suomesta ulkomaille tehtävillä vapaa-ajanmatkoilla sekä kotimaanmatkoilla, jotka ulottuvat vähintään 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun asunnosta, työpaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Vakuutuksesta korvataan matkalla alkavan sairauden ja sattuvan tapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa.

 

Paljonko korvataan?

Tapaturman hoitokuluja korvataan enintään 3 339 €. Vakuutuksen omavastuu on 59 €. Pysyvästä haitasta korvataan haitta-asteen mukaan enintään 33 387 €. Kuolemantapauskorvaus on 11 350 €.

 

Jos matka peruuntuu?

Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja.

 

Järjestövakuutus OSEA:n luottamusmiehille, TSV:ille

Järjestövakuutus on voimassa Pron ja OSEA:n  järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa kaikkialla maailmassa. Vakuutettuina ovat liiton jäsenet. Järjestötehtäviä ovat liiton tai OSEA:n järjestämät, etukäteen suunnitellut kokoukset, koulutustilaisuudet, seminaarit, kesä- ja talvipäivät ja muut vastaavat tapahtumat, joihin luottamusmies, työsuojeluvaltuutettu, klubi-vastaava, tai OSEA:n edutaja osallistuu. Järjestötehtäväksi katsotaan myös liiton edustajana toimiminen kokouksissa sekä edunvalvonta- ja järjestötehtävissä.

Matkustajavakuutus korvaa järjestötehtävämatkalla alkavan sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja. Vakuutukseen voi sisältyä myös korvaus matkatapaturman aiheuttaman työkyvyttömyysajan päivärahasta, pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta. Aktiivien vakuutus antaa siis lisäturvaa osallistujalle.

Vakuutuksen omavastuu järjestötehtävissä?

Vakuutusyhtö Turvan mahdollinen omavastuu järjestötehtävissä aiheuttaa osallistuneelle luottamushenkilölle kuluja. Ajatuksena on, että luottamustoimen hoitamisesta ei saa aiheutua edustajalle kulua. OSEA Toimihenkilöt Pro ry:n hallitus käsittelee yhdistyksen luottamustehtävissä toimivien vakuutusten omavastuuasiat, ja niistä voi hakea korvausta yhdistykseltä.

 

Pron jäsenedut löydät tästä linkistä

 

Kiitettyä palvelua työuran eri vaiheissa

Pro tarjoaa henkilökohtaista valmennusta ja tukea työuran eri vaiheissa. Uravalmentajan kanssa voit keskustella tilanteestasi ja osaamisesi parantamisesta tai työn ja muun elämän yhteensovittamisesta. Voit pyytää sparrausta kehityskeskusteluun tai työhakemuksen laadintaan. Neuvot ovat tarpeen myös muutostilanteissa. Urapalvelu on saanut sitä käyttäneiltä jäseniltä paljon kiitosta. Varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Pron jäsenet voivat tutustua jäsenetuihin tarkemmin Proplussassa (jäsenpalvelukanava, jäsenedut). Sivuston käyttö edellyttää kirjautumista.

Kattava ja maksuton oikeusturva työssä

Tuliko työsuhteessa erimielisyyttä? Pron jäsenet saavat apua liiton omilta lakimiehiltä. Heillä on vuosien kokemus työoikeudesta toisin kuin tavallisilla asianajajilla. Oikeudenkäyntikulut voivat nousta tuhansiin euroihin, mutta jos liiton jäsenyysehto täyttyy, ei niitä joudu itse maksamaan.

Jäsenelle oikeusapu on maksutonta ja riskitöntä. Häviötapauksessa vastapuolen oikeudenkäyntikulut korvataan.

Oikeusapu käsittää lainopillisen neuvonnan, sovintoneuvottelut ja oikeusavun tuomioistuimessa, josta päättää Pron lakiasiainpäällikkö. Katso lisää Proplussasta.

Neuvoja yksityiselämän lakiasioissa

Saat maksutonta luottamuksellista puhelinneuvontaa Asianajotoimisto JB Eversheds Oy:n (entinen Asianajotoimisto Juridia Bützow Oy) kautta yksityiselämään kuuluvissa oikeudellisissa kysymyksissä, kuten perhe-, perintö- ja yksityisoikeusasioissa.

Neuvonnan piiriin eivät kuulu työsuhteeseen, työtehtäviin, elinkeino-, sijoitus- tai ansiotoimintaan eivätkä luottamustehtäviin liittyvät kysymykset. Katso lisää Proplussasta.

Vakuutukset turvanasi

Pro turvaa jäsentensä selustan. Työelämäturvan lisäksi saat maksuttoman matkustajavakuutuksen, joka sisältää mukana matkustavat alle 20-vuotiaat perheenjäsenet, vapaa-ajan tapaturma- ja ammatillisen vastuuvakuutuksen sekä liittoturvavakuutuksen järjestötehtävissä. Lisäksi on tarjolla alennusta Turvan koti-, auto- ja henkilövakuutuksista sekä mahdollisuus omistaja-asiakasalennuksiin.

Lisäksi paljon muuta

Pron jäsenenä saat muitakin rahanarvoisia jäsenetuja, kuten Ammatissa Pro -jäsenlehden ja erikseen tilattavan kalenterin. Vain jäsentemme käytössä on Proplus: vuorovaikutus- ja palvelukanava sekä tietopankki. Liiton ja yhdistysten järjestämät koulutus- ja virkistystilaisuudet ovat myös etuja, joita et muualta saa. Lisäksi saat 30 % alennuksen Otavamedian aikakauslehdistä. Ja paljon muuta.

Alennusta polttoaineista

Saat Teboil-huoltamoilta ja -automaattiasemilta lukuun ottamatta Express-asemia alennusta: bensiinistä ja dieselöljystä 2,1 snt/litra ja 10 % voiteluaineista ja kampanjoissa jopa vieläkin edullisemmin. Lisäksi saat alennusta 5 % autokemikaaleista, nestekaasusta ja auton pesusta. Ajalla 23.6.-15.8. bensiinistä ja dieselöljystä alennusta 2,5 snt/litra. 

Lomapaikkoja ja hyvinvointia

Hyvinvointi ja aika läheisten kanssa on tärkeää. Pro tarjoaa laajan valikoiman Holiday Clubin lomaviikko-osakkeita sekä liiton omia lomapaikkoja. Holiday Clubin kohteissa on mahdollisuus jäsenetuhintaisiin laskettelulippuihin. Lisäksi saat Holiday Club Resortsin omien lomahuoneistojen vuokrauksesta 25 % alennuksen sekä alennusta monista hotelleista ja lomakohteista, myös laivamatkoista.

Koulutusta tosielämään

Jäsenille tarkoitettu koulutus on käytännön työelämätietoutta. On hyvä kiinnostua työpaikan yhteisistä asioista, tuntea omat oikeutensa ja työsuhteen ehtonsa ja sitä kautta vahvistaa yhteistä edunvalvontaa.

Liitto kouluttaa jatkuvasti luottamusmiehiä, työsuojeluvaltuutettuja ja muita aktiiveja mutta myös muille on kiinnostavaa ja innostavaa koulutusta.Jäsenkoulutus on tarkoitettu kaikille jäsenille. Noin kolme tuntia kestäviä tilaisuuksia järjestetään iltaisin.  Aiheita ovat muun muassa vuosiloma, työaika, palkkausjärjestelmä ja työhyvinvointi. Koko koulutustarjonta on Proplussassa koulutuspalvelukanavalla.

Satoja etuja myymälöistä ja verkkokaupoista

Ammattiliitto Pro tarjoaa jäsenilleen veloituksetta Jäsenedut.fi-palvelun. Rekisteröitymällä palveluun Pron jäsen tai hänen perheenjäsenensä saa satoja jäsenetuja verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä. Alehinnat saat käyttöösi näin:

  • Mene osoitteeseen www.jasenedut.fi. Lue Info-sivu rekisteriselosteineen.
  • Klikkaa Rekisteröinti-linkkiä. Syötä tiedot.
  • Jos haluat tarjoukset sähköpostiisi pari kertaa kuussa, tilaa Jäsenedut.fi-palvelun uutiskirje.
  • Leikkaa väliaikainen jäsenetukorttisi kesäkuun Ammatissa Pro -lehdestä, tulosta Proplussasta (edellyttää palveluun kirjautumista). Proplussasta löydät myös ohjeet, kuinka saat puhelimeesi näyttökortin, jolla saat alennusta myymälöistä.
  • Verkkokauppoihin tarvittavat alennuskoodit saat Jäsenedut.fi-palveluun kirjautumalla.

Ammattiliitto Pro tai Osea ei vastaa Jäsenedut.fi-palvelun toiminnasta eikä neuvottele jäsenalennuksista. Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin  löydät Jäsenedut.fi-sivuilta.

Jäsenetujen käyttö on kerrottu jäsenten omassa Proplussassa jäsenpalvelukanavalla.